Journalistiek en Nieuwe Media

Signalement
Ruim 1 miljoen historische filmminuten

Ruim 1 miljoen historische filmminuten

Als beelden meer zeggen dan duizend woorden, waarom zetten we bij veel onderwerpen dan geen filmpje? Daar is nu al helemaal geen excuus meer voor. Er zijn nu ruim een miljoen minuten, gratis te embedden.

Schwarzenegger is teruggekomen, zoals beloofd. De Terminator begon ooit als wereldkampioen body building en dankzij het British Pathé-filmarchief kunnen we de beelden van die competitie terugzien. Naast dit omvangrijke filmarchief hebben nu ook AP en het Britse Movietone hun oude materiaal via YouTube ontsloten. Voor iedereen. Gratis. In de verzameling – ruim 1 miljoen minuten – historische items die in de bioscopen werden getoond.

Zoals de dramatische ramp met de Hindenburg (luister vooral naar de ‘journalistieke’ aanwijzingen op de achtergrond: ‘Shoot it! Shoot it!’), de poging Edward VIII dood te schieten in 1936, wat overigens niet de opening van het item was (vreemd genoeg), maar pas na 4:26 minuten en de arrestatie van Martin Luther King in Selma (zonder ronkende voice over, de beelden spreken blijkbaar voor zich). Nu is er bijna geen excuus meer denkbaar niet naar videomateriaal te linken. Zoals, hoe actueel, over de Tour de France ...

 

Plaats een reactie

Name (required)

E-mail (required)

Een avatar? Ga naar www.gravatar.com

Onthoud mij
Hou me op de hoogte van reacties