Journalistiek en Nieuwe Media

Door studenten

Nieuwscheckers: Strenge opvoeding, bankkluivers en holes-in-one

Geplaatst door

Op nieuwscheckers.nl controleren Leidse studenten de feiten in het nieuws. Elke vrijdag presenteren we, zolang de voorraad strekt, een selectie. AFLEVERING 1: Strenge opvoeding, bankkluivers en holes-in-one.

Twee hole-in-ones in een ronde: minder moeilijk dan het lijkt | “Hij sloeg twee hole-in-ones in een ronde. Dat deden er maar twee eerder”, kopte het NRC Handelsblad op 31 augustus 2015. Die kop leidde niet direct tot argwaan, maar de zinnen die volgden des te meer. “De kans is één op 67 miljoen. Eén op 67 miljoen dat een golfer met een lage handicap, wat de meeste professionals vanzelfsprekend hebben, in een ronde van achttien holes twee keer een hole-in-one slaat.” (Roos Beune en Jorit Hajema)

Nederlanders zitten nog steeds veel voor de buisNederlanders kijken minder ‘gewoon’ televisie, kopten verschillende mediabegin september. Een opmerkelijk bericht, vergeleken met eerdere nieuwsberichten over ons kijkgedrag. “Nederlander keek nog nooit zoveel televisie”, schreef de NOS over 2014, toen we bijna 3,5 uur per dag voor de buis zaten. Misschien nog opmerkelijker: het nieuwsbericht over de daling is gebaseerd op een onderzoeksrapport van 3000 euro dat nooit is ingezien door journalisten. Hoe zit dit? Kijken we een half jaar later echt opeens zoveel minder televisie? (Freek van Vliet en Marjon de Zeeuw)

Strenge opvoeding maakt kind minder ongelukkig dan beweerd‘Zorgende ouders maken kind blijer als volwassene dan controlerende ouders,’ kopt Nu.nl op 4 september 2015. Een strenge opvoeding zorgt voor minder gelukkige volwassenen, aldus het bericht. De schade zou gelijk staan aan de impact van een sterfgeval in de naaste omgeving. Kunnen ouders de strenge opvoedtechnieken beter aan de wilgen hangen? Uit onderzoek van Nieuwscheckers.nl blijkt dat dat niet nodig is. (Ingeborg Veen en Iris Verhulsdonk). 

Plaats een reactie

Name (required)

E-mail (required)

Een avatar? Ga naar www.gravatar.com

Onthoud mij
Hou me op de hoogte van reacties