Journalistiek en Nieuwe Media

Door docenten
Masterstudenten bloggen over hun passie

Masterstudenten bloggen over hun passie

ASV Arsenal 10, palingsound of een vrouw van bijna twee meter. Drie passie van drie masterstudenten Journalistiek en Nieuwe Media Universiteit Leiden. Hun opdracht: blog dagelijks over jouw passie.

Wie schrijft, blijft. Dat is het idee achter een blog over je passie. Straks druk met studie en stage is het verstandig om nu al op gezette tijden een stuk te schrijven over een onderwerp dat boeit. En dat dient weer twee doelen: 1) al bloggende ontwikkelen studenten een expertise, een niche en 2) bij sollicitatie (voor baan of stage) kunnen ze een portfolio laten zien. En zoals alle begin is ook dit moeilijk.

Studenten zoeken de eerste posts bog naar afbakening van hun onderwerp, ontwikkelen hun eigen stijl, moeten grote moeite doen om een onderwerp te vinden waarover ze kunnen schrijven. Naast de verplichting om dagelijks een post te schrijven, krijgen ze feedback over stijl en invalshoeken, ijkpersonen en het (sociale) netwerk van hun onderwerp. Met andere woorden: wie is nog meer met deze passie bezig en hoe doen zij dat dan precies? 

U kunt de studenten volgen in de korte serie 'Mijn Passie' waarmee we deze week beginnen. Daarin een selectie van de blogs. 

Plaats een reactie

Name (required)

E-mail (required)

Een avatar? Ga naar www.gravatar.com

Onthoud mij
Hou me op de hoogte van reacties