Journalistiek en Nieuwe Media

Signalement

JNM-seminar 3 december: De smartphone in Afrika

Openbaar college door prof. Mirjam de Bruijn over de smartphonerevolutie in Afrika.

De mobiele telefoon is vandaag de dag niet weg te denken uit het Afrikaanse landschap. De snelheid waarmee de telefoon is opgepakt in het dagelijks leven wordt wel vergeleken met een 'revolutie'. Het vervolg op deze 'revolutie' is de verandering van de technologie naar de 'smartphone'. Zijn de huidige opstanden die zich voordoen in Afrika (Tsjaad, Burkina Faso, Mali) voor een deel te verklaren uit deze technologische verandering? Op 3 december schetst Mirjam de Bruijn de ontwikkeling van de mobiele telefoon naar smartphone en met name de consequenties die dit heeft voor politieke en sociale bewustwording.

Mirjam de Bruijn is hoogleraar contemporaine geschiedenis en antropologie van West- en Centraal Afrika (Universiteit Leiden). Zij is leider van het onderzoeksproject Connecting in Times of Duress: Understanding Communication and Conflict in Middle Africa’s Mobile Margins. 

Woensdagavond 3 december, 19:00-20:30 uur
Lipsiusgebouw, zaal 019
Toegang vrij: het college is in de eerste plaats bedoeld voor studenten journalistiek maar andere belangstellenden zijn welkom.

1 Comment

Trudeke Vuijk
Geplaatst 26 November 2014, 12:58 door Trudeke Vuijk

Mijn column over dit onderwerp is misschien aardig als ‘warming-up’ voor het college.
http://www.wereldvanculturen.nl/column-trudeke-sprekende-trommels-en-mobiele-telefoons/

Plaats een reactie

Name (required)

E-mail (required)

Een avatar? Ga naar www.gravatar.com

Onthoud mij
Hou me op de hoogte van reacties